Jogurtový rosol

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jogurt bílý
  • 100 g Cukr moučkový
  • 6 ks Želatina bílá plátky
  • 1 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 641 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 186 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 13 mg
  • Draslík 159.6 mg
  • Vláknina 13 mg
  • Vitamín A 13 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jogurt smícháme s cukrem, citronovou šťávou a chvíli zahříváme.

  • 2

    Želatinu namočíme na chvíli do studené vody, vyjmeme ji, vymačkáme a rozpustíme ve 2 lžících horké vody. Spolu s citronovou kůrou a rumem ji zamícháme do jogurtu.

  • 3

    Směs nalijeme do formy vypláchnuté studenou vodou a dáme vychladit.

  • 4

    Ztuhlý rosol vyklopíme a podáváme ozdobený ovocem nebo politý čokoládou.

Komentáře k receptu