Jogurtový rosol
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 3 g
- Sodík 186 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 13 mg
- Draslík 159.6 mg
- Vláknina 13 mg
- Vitamín A 13 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jogurt smícháme s cukrem, citronovou šťávou a chvíli zahříváme.
-
2
Želatinu namočíme na chvíli do studené vody, vyjmeme ji, vymačkáme a rozpustíme ve 2 lžících horké vody. Spolu s citronovou kůrou a rumem ji zamícháme do jogurtu.
-
3
Směs nalijeme do formy vypláchnuté studenou vodou a dáme vychladit.
-
4
Ztuhlý rosol vyklopíme a podáváme ozdobený ovocem nebo politý čokoládou.