Vepřová játra se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 14 g
- Sodík 379 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 389.9 mg
- Draslík 728 mg
- Vláknina 3321.3 mg
- Vitamín A 3321.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná a omytá játra nakrájíme na řízky, opepříme, lehce obalíme v hladké mouce, zprudka opečeme v pánvi na rozpuštěné slanině.
-
2
K opečeným játrům přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, očištěné, na nudličky rozkrájené papriky a omytá, na kolečka pokrájená rajčata. Dusíme pod pokličkou do měkka.
-
3
Hotová játra podle chuti osolíme.
-
4
Podáváme s rýží nebo se slaným pečivem.