Vepřová játra se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra vepřová
  • 80 g Slanina vepřová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Rajčata
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 379 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 389.9 mg
  • Draslík 728 mg
  • Vláknina 3321.3 mg
  • Vitamín A 3321.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá játra nakrájíme na řízky, opepříme, lehce obalíme v hladké mouce, zprudka opečeme v pánvi na rozpuštěné slanině.

  • 2

    K opečeným játrům přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, očištěné, na nudličky rozkrájené papriky a omytá, na kolečka pokrájená rajčata. Dusíme pod pokličkou do měkka.

  • 3

    Hotová játra podle chuti osolíme.

  • 4

    Podáváme s rýží nebo se slaným pečivem.

Komentáře k receptu