Vejce s ovesnými vločkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 11 g
- Sodík 242 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 197.1 mg
- Draslík 147.1 mg
- Vláknina 1966.3 mg
- Vitamín A 1966.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ovesné vločky namočíme na 30 minut do studeného mléka.
-
2
Slaninu rozkrájíme nadrobno, rozpustíme a přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Po chvíli přilijeme rozšlehaná vejce, která jsme promíchali s vločkami, osolíme a mícháme, až vejce ztuhnou.
-
3
Hotový pokrm opepříme a posypeme nasekanou pažitkou.
-
4
Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny a s chlebem.