Srbská fazolová polévka
Suroviny
- 200 g Fazole bílé
- 200 g Vepřový bok uzený
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 10 g
- Sodík 908 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 23.5 mg
- Draslík 1137.1 mg
- Vláknina 16920 mg
- Vitamín A 16920 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole namočíme a druhý den k nim dolijeme vodu, přidáme uzený bůček, bobkový list a vaříme doměkka.
-
2
Na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a osmahneme. Opepříme, okořeníme mletou paprikou a odstavíme z plotny. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme prochladlou polévkou a povaříme.
-
3
Potom vložíme fazole, na kostičky nakrájené maso a polévku ochutíme česnekem utřeným se solí, octem a cukrem. Povaříme ještě 15 minut.