Polévka špenátová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1062 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 84.4 mg
- Draslík 832.8 mg
- Vláknina 8062 mg
- Vitamín A 8062 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.1 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit.
-
2
Poté přidáme čerstvé listy špenátu a necháme uvařit doměkka.
-
3
Polévku osolíme, chvilku povaříme a po odstavení zalijeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.
-
4
Na závěr posypeme špetkou muškátového květu.