Polévka z kysaného zelí s kroupami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zelí kysané
  • 40 g Ječné kroupy
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Brambory
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.125 l Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 128 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 16.3 mg
  • Draslík 254.5 mg
  • Vláknina 4547.8 mg
  • Vitamín A 4547.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí překrájíme, i s nálevem vložíme do hrnce a přidáme sůl, kmín a oloupanou, nastrouhanou bramboru. Zalijeme 1 l vroucí vody a vaříme, až je zelí měkké.

  • 2

    Polévku zahustíme smetanou rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme.

  • 3

    Hotovou polévku opepříme, přisolíme a přidáme do ní zvlášť uvařené kroupy.

Komentáře k receptu