Jablko s čepičkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1859 kcal
- Sacharidy 434 g
- Tuky 26 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 407 g
- Cholesterol 53.4 mg
- Draslík 3715.2 mg
- Vláknina 77628.7 mg
- Vitamín A 77628.7 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listové těsto necháme povolit, plátky uprostřed rozdělíme.
-
2
Jablka omyjeme a opatrně zbavíme jádřinců. Pokapeme citronovou šťávou.
-
3
Datle vypeckujeme a nakrájíme na kostky, rovněž pokapeme citronovou šťávou. Oříšky opražíme na pánvi, necháme vychladnout, nasekáme a smícháme je s datlemi. Směsí naplníme jablka.
-
4
Z plátů těsta vykrojíme kolečko o něco větší než průměr jablka a 12 koleček dáme na plech vyložený pečicím papírem. Ze zbytku těsta vykrojíme úzké proužky, které položíme na kolečka, potřeme rozkvedlaným vejcem a postavíme na ně jablka.
-
5
Ze zbytku těsta vykrájíme hvězdičky, které položíme na čepičky a potřeme vejcem.
-
6
Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 15 minut. Hotové posypeme moučkovým cukrem a podáváme.