Zeleninový bujón

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 142 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 176 g
  • Sodík 97 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 296.7 mg
  • Vláknina 12328.5 mg
  • Vitamín A 12328.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Zeleninu omyjeme a rozdělíme na větší kousky.

  • 2

    V tlakovém hrnci rozpálíme lžíci oleje, přidáme zeleninu a osmahneme, přidáme petrželové stonky a tymián.

  • 3

    Podlijeme vodou, přidáme sůl, rajský protlak a vaříme asi 20 minut v uzavřeném hrnci. Hotovou polévku necháme v hrnci vychladnout.

  • 4

    Vývar přelijeme přes síto, přidáme nasekanou petržel a zbylý olej.

Komentáře k receptu