Lovecký jelení špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 36 g
- Sodík 640 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 174.3 mg
- Draslík 709.9 mg
- Vláknina 2057.8 mg
- Vitamín A 2057.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté maso nakrájíme na medailonky, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Maso, slaninu, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a bobkový list napichujeme střídavě na jehly nebo na špejle.
-
3
Špízy pečeme na rozehřátém oleji po obou stranách asi 10 minut a vyjmeme je. Do výpeku přilijeme víno, přidáme kečup, nakrájené žampiony a vše chvíli povaříme.
-
4
Špízy podáváme přelité omáčkou.