Lín se sardelovými řezy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1930 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 57.1 mg
- Draslík 345 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté porce lína protkneme střídavě slaninou a sardelovými řezy. Maso osolíme, urovnáme do pekáčku a poklademe vločkami másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení občas polijeme porce vypečenou šťávou.
-
2
Měkké maso vyjmeme, do šťávy nalijeme červené víno a jen převaříme. Porce lína při servírování přeléváme šťávou.