Smažený kapr s houbami a rajčaty
Suroviny
- 120 g Houby čerstvé
- 70 g Máslo čerstvé
- 800 g Kapr obecný
- 6 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Cibule
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 28 g
- Sodík 318 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 153 mg
- Draslík 1046.5 mg
- Vláknina 4985.7 mg
- Vitamín A 4985.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce kapra osušíme, osolíme a opepříme (poloviína dávky).
-
2
Na másle osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěné, na plátky nakrájené houby. Přidáme oloupaná, nakrájená rajčata, rozetřený česnek, sůl a pepř. Vše podusíme doměkka.
-
3
Mouku smícháme se strouhankou a mletou paprikou a ve směsi obalíme porce kapra. Usmažíme je na pánvi na oleji dozlatova.
-
4
Smažené porce přeléváme podušenou směsí.