Raci s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 15 g
- Sodík 332 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 246 mg
- Draslík 1137.4 mg
- Vláknina 6397.3 mg
- Vitamín A 6397.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.1 mg
- Vitamín E 6.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Raky povaříme v osolené vodě asi 10 minut, vyjmeme je, očistíme a znovu vložíme do osolené vody s octem, 1 cibulí a pepřem. Vaříme ještě 20 minut. Potom necháme raky ve vývaru zchladnout.
-
2
Na másle osmahneme druhou cibuli, přidáme oloupaná, na plátky nakrájená rajčata a podusíme. Nakonec vložíme nakrájené račí maso a utřený česnek, podlijeme brandy a prohřejeme.