Haše ze štiky
Suroviny
- 50 g Cibule
- 80 g Sádlo škvařené
- 800 g Štika obecná
- 100 g Žemle tuková
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Citronová kůra
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Vývar z hovězích kostí
- 1 dl Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 24 g
- Sodík 308 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 164.5 mg
- Draslík 152.2 mg
- Vláknina 659.7 mg
- Vitamín A 659.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso ze štiky vykostíme, omyjeme a umeleme spolu se žemlí předem namočenou v mléce.
-
2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Přidáme umleté maso se žemlí, utřený česnek, pepř, sůl, citronovou kůru a vše dobře promícháme. Podle potřeby zředíme trochou vývaru a chvíli povaříme. Nakonec vmícháme vejce.
-
3
Směs rozetřeme do pekáčku vymazaného sádlem a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.