Jehněčí maso s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hrášek
  • 800 g Jehněčí maso
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 623 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 175 mg
  • Draslík 416.6 mg
  • Vláknina 16421 mg
  • Vitamín A 16421 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1916.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle a zaprášíme mletou paprikou. Přidáme omyté, na kousky nakrájené přední jehněčí maso, osolíme, přilijeme trochu horké vody a dusíme pod pokličkou. Během dušení maso mírně podléváme vodou.

  • 2

    K téměř měkkému masu přidáme hrášek a vše dusíme pod pokličkou doměkka.

  • 3

    Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu