Ragú z drůbežích jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Játra drůbeží
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 1 šálek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 655 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 482 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 710.5 mg
  • Vláknina 8513 mg
  • Vitamín A 8513 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 61.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá játra nakrájíme na malé kousky a opékáme je na horkém oleji asi 4 minuty.

  • 2

    Potom přidáme oloupaná, na kousky nakrájená jablka, oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a vše ještě chvíli opékáme.

  • 3

    Měkká játra a jablka vyjmeme na nahřáté talíře, zbylý tuk zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou a povaříme. Do omáčky vložíme játra s jablky, osolíme a necháme přejít varem.

  • 4

    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu