Fazole na bretaňský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 13 g
- Sodík 117 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 12.1 mg
- Draslík 1826.2 mg
- Vláknina 31442.2 mg
- Vitamín A 31442.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem namočené fazole uvaříme do měkka a scedíme je.
-
2
Na sádle zpěníme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou, osmahneme, opepříme a zalijeme vodou z fazolí. Rozšleháme a dobře povaříme.
-
3
Před koncem vaření přidáme rajčatový protlak a ještě krátce povaříme.
-
4
Do hotové omáčky vložíme uvařené fazole, pokrm ochutíme česnekem utřeným se solí, okyselíme a mírně osladíme.
-
5
Podáváme se sázenými nebo s vařenými vejci.