Zelná polévka s jáhlami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Jáhly - loupané proso
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 250 g Zelí hlávkové bílé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 ks Houby čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 949 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 19.8 mg
  • Draslík 1197.1 mg
  • Vláknina 6355 mg
  • Vitamín A 6355 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji studeným vývarem, rozšleháme a přivedeme k varu.

  • 2

    Do vroucí polévky přidáme nakrájené zelí, očištěné, na plátky pokrájené houby a spařené jáhly. Vše vaříme do měkka.

  • 3

    Nakonec polévku podle chuti přisolíme a podáváme.

Komentáře k receptu