Zelná polévka s jáhlami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 16 g
- Sodík 949 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 19.8 mg
- Draslík 1197.1 mg
- Vláknina 6355 mg
- Vitamín A 6355 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji studeným vývarem, rozšleháme a přivedeme k varu.
-
2
Do vroucí polévky přidáme nakrájené zelí, očištěné, na plátky pokrájené houby a spařené jáhly. Vše vaříme do měkka.
-
3
Nakonec polévku podle chuti přisolíme a podáváme.