Slovenská fazolová polévka se sušenými švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 19 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 38 mg
- Draslík 1371.1 mg
- Vláknina 22515 mg
- Vitamín A 22515 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem namočené fazole dáme vařit, když začnou měknout, přidáme oloupané, nakrájené brambory a vaříme dál. Když jsou fazole i brambory měkké, přidáme sůl.
-
2
Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme trochou prochladlé polévky, rozšleháme a zavaříme do polévky. Chvíli povaříme, přidáme zakysanou smetanu a předem namočené švestky. Vaříme, až švestky změknou.