Vepřové ledvinky nakyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vepřové ledvinky
  • 0.125 l Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 609 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 1001.5 mg
  • Draslík 848.2 mg
  • Vláknina 1731.5 mg
  • Vitamín A 1731.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky podélně rozpůlíme, očistíme, omyjeme a necháme asi 15 minut máčet ve studené vodě. Potom je osušíme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle, přidáme ledvinky a opékáme je asi 8 minut. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.

  • 3

    Zakysanou smetanu rozkvedláme s moukou, přidáme k ledvinkám a chvíli povaříme. Pokrm podle chuti přisolíme a přikyselíme.

Komentáře k receptu