Polévka se zámotky nudlí a mletým vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 50 g Fazole mungo
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 hrst Houby sušené
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 l Vývar slepičí
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Ředkev
  • 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1004 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 414.6 mg
  • Vláknina 1037.3 mg
  • Vitamín A 1037.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby (nejlépe jidášovo ucho) namočíme asi na 5 minut do horké vody, aby změkly, necháme je okapat a nakrájíme na menší kousky. Stejně postupujeme i při přípravě zámotků nudlí z fazolí mungo.

  • 2

    V pánvi wok rozpálíme olej a na něm osmahneme nadrobno nakrájený česnek. Po vyjmutí jej dáme odmastit na papírový ubrousek.

  • 3

    V misce rozmícháme mleté vepřové maso s lístky koriandru, se solí a pepřem. Navlhčenou lžicí tvoříme malé kuličky.

  • 4

    V hrnci přivedeme k varu slepičí nebo zeleninový vývar. Přilijeme světlou sójovou omáčku a přidáme nakládanou ředkev. Pak do vývaru vložíme masové knedlíčky a na středně silném ohni vaříme asi 5 minut. Dále do polévky přidáme houby a nudle a ještě asi 2 minuty za občasného míchání vaříme. Podle chuti dosolíme či opepříme. Nakonec polévku posypeme smaženým česnekem, přilijeme česnekový olej a ozdobíme lístky koriandru.

Komentáře k receptu