Polévka se zámotky nudlí a mletým vepřovým masem
Suroviny
- 500 g Vepřové maso mleté
- 50 g Fazole mungo
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 hrst Houby sušené
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 l Vývar slepičí
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Ředkev
- 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1004 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 414.6 mg
- Vláknina 1037.3 mg
- Vitamín A 1037.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené houby (nejlépe jidášovo ucho) namočíme asi na 5 minut do horké vody, aby změkly, necháme je okapat a nakrájíme na menší kousky. Stejně postupujeme i při přípravě zámotků nudlí z fazolí mungo.
-
2
V pánvi wok rozpálíme olej a na něm osmahneme nadrobno nakrájený česnek. Po vyjmutí jej dáme odmastit na papírový ubrousek.
-
3
V misce rozmícháme mleté vepřové maso s lístky koriandru, se solí a pepřem. Navlhčenou lžicí tvoříme malé kuličky.
-
4
V hrnci přivedeme k varu slepičí nebo zeleninový vývar. Přilijeme světlou sójovou omáčku a přidáme nakládanou ředkev. Pak do vývaru vložíme masové knedlíčky a na středně silném ohni vaříme asi 5 minut. Dále do polévky přidáme houby a nudle a ještě asi 2 minuty za občasného míchání vaříme. Podle chuti dosolíme či opepříme. Nakonec polévku posypeme smaženým česnekem, přilijeme česnekový olej a ozdobíme lístky koriandru.