Polévka hrášková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 107 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 7 g
- Sodík 284 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 81.7 mg
- Draslík 124.2 mg
- Vláknina 3019.6 mg
- Vitamín A 3019.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou poté po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit.
-
2
Poté přidáme hrášek a necháme uvařit do měkka.
-
3
Polévku osolíme, chvilku povaříme a po odstavení zalijeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.
-
4
Pro zjemnění můžeme polévku rozmixovat.
-
5
Na závěr posypeme polévku petrželovou natí a špetkou muškátového květu.