Mleté maso dušené s okurkami
Suroviny
- 200 g Cibule
- 50 g Máslo čerstvé
- 400 g Maso mleté - mix
- 600 g Okurka salátová
- 50 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 2 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 49 g
- Sodík 126 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 76.3 mg
- Draslík 509.6 mg
- Vláknina 5365.3 mg
- Vitamín A 5365.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.3 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso smícháme s vejcem, oloupanou, jemně nakrájenou cibulí, pepřem, solí a mletou paprikou.
-
2
Směs vložíme do kastrolu s horkým olejem a opékáme asi 2 minuty. Potom maso rozdělíme vidličkou na malé kousky, osmahneme, přidáme kečup, tymián, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a chvíli zvolna dusíme.
-
3
Přidáme oloupané, na kostky nakrájené okurky a dusíme asi 30 minut pod pokličkou.