Banketky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 26 g
- Sodík 175 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 134.7 mg
- Draslík 179.1 mg
- Vláknina 5133.3 mg
- Vitamín A 5133.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené mouce vyhloubíme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přidáme cukr, trochu vlažného mléka a lžičkou rozmícháme s trochou mouky. Necháme vzejít kvásek.
-
2
Potom přidáme žloutky, rozpuštěný tuk a zbylým vlažným mlékem zaděláme těsto. Necháme je vykynout.
-
3
Z těsta tvarujeme malé bochánky, urovnáme je na máslem vymaštěný plech a necháme vykynout. Potřeme je rozšlehaným bílkem a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.