Hovězí pečeně na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1062 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 55.6 mg
- Draslík 105.6 mg
- Vláknina 1679 mg
- Vitamín A 1679 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso opláchneme, nakrájíme na větší kusy, protkneme slaninou, osolíme a opepříme.
-
2
Cibuli oloupeme, nasekáme, osmažíme na tuku dorůžova a přidáme kmín.
-
3
V základu opečeme maso, zalijeme je trochou vody, přikryjeme poklicí a dusíme v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodou.
-
4
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a dobře rozšleháme. Za občasného prošlehání omáčku vaříme nejméně 20 minut.
-
5
Nakonec omáčku procedíme hustým cedníkem, vložíme do ní očištěné, na plátky nakrájené a na tuku podušené žampiony, přisolíme a ještě krátce povaříme.