Právě obsahovou část tuků lze přibližným způsobem odhadnout i ze samotné konzistence zmrzliny. Smetanovější a hutnější produkt bude jistě mnohem tučnější, než vodová zmrzlina. Obecně tento druh laskominy patří zkrátka mezi ty energeticky náročnější.
Jak naložit se zmrzlinou v oblasti vaření
Asi jen stěží si dokážete představit, že zmrzlinu použijete při přípravě jakékoliv dušené, vařené nebo grilované stravy. V tomto případě máte do určité míry pravdu. Zmrzlina je primárně vhodná především pro realizaci nápaditých pohárů, které jsou povětšinou doplněny bohatým množstvím čerstvého ovoce, zeleniny a dalších přísad.
Výjimkou však nejsou tepelně opracované dobroty, které ztělesňují například typické palačinky, k nimž je zmrzlina přidávána jako příloha. Povětšinou jsou to však dorty a podobné sladké pokrmy, na kterých zmrzlina vydrží delší dobu.
Lahodná zmrzlina v domácím podání
Zajímavostí může být i zmrzlina připravovaná v domácím prostředí, tedy pod Vaší rukou. Základem libovolných druhů je především kvalitní smetana, která je následně doplňována patřičným množstvím ovoce, cukru a dalších ingrediencí.
Ač se může zdát zmíněný produkt zcela jednotvárný a neinspirativní, opak je v tomto případě pravdou. V rámci dezertních příprav máte k dispozici širokou škálu možností, stačí pouze využít svoji vlastní nápaditost.