Krémová polévka z kuřecích jater

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Játra kuřecí
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Polévkové koření
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Květák
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 301 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 213.8 mg
  • Draslík 822.7 mg
  • Vláknina 10801.5 mg
  • Vitamín A 10801.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 126.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 67.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná kuřecí játra spolu s omytým květákem uvaříme v 1 l osolené vody doměkka.

  • 2

    Po 15 minutách varu odebereme z květáku několik růžiček a dáme je stranou.

  • 3

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z jater a květáku, opepříme a okořeníme muškátem.

  • 4

    Do polévky prolisujeme měkká játra a uvařený květák a polévku přecedíme na odebrané růžičky. Nakonec přilijeme smetanu s rozšlehaným žloutkem a polévku ochutíme polévkovým kořením a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu