Ruské vepřové plátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 šálek Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 271 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 92.8 mg
  • Draslík 737.7 mg
  • Vláknina 2775 mg
  • Vitamín A 2775 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji.

  • 2

    Očištěné, na plátky nakrájené žampiony osmahneme na části másla. Na zbylém másle opečeme omytá, rozpůlená a osolená rajčata.

  • 3

    Porce masa upravíme na talíře, poklademe žampiony a rajčaty a přelijeme šťávou z masa, do které jsme přidali trochu horké vody a utřený česnek.

Komentáře k receptu