Vepřová kýta po řecku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 29 g
- Sodík 422 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 114.2 mg
- Draslík 1829.5 mg
- Vláknina 53968.8 mg
- Vitamín A 53968.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou vepřovou kýtu osolíme, vložíme do kastrolu a podlijeme vodou. Přidáme celý pepř, bobkový list, oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a kousek citronové kůry.
-
2
Maso pečeme ve vyhřáté troubě za občasného přelévání šťávou. Podle potřeby podléváme horkou vodou.
-
3
Měkké maso nakrájíme na porce, přelijeme šťávou, do které jsme přilili červené víno a posypeme nastrouhaným sýrem.