Sleďové závitky s křenovou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Křen
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 4 ks Sleď čerstvý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 168.8 mg
  • Draslík 63.7 mg
  • Vláknina 878.5 mg
  • Vitamín A 878.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sledě očistíme, podélně rozkrojíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme chvíli odležet.

  • 2

    Potom ryby poprášíme hladkou moukou a pečeme na másle po každé straně asi 7 minut dozlatova.

  • 3

    Nastrouhaný křen promícháme s ušlehanou smetanou, Poloviny sleďů potřeme křenovou pěnou, zavineme a upravíme na mísu. Ozdobíme snítkou petrželky a dílky omytého citronu.

  • 4

    Podáváme s bílým pečivem.

Komentáře k receptu