Dušená krkovička v hořčicové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 41 g
- Sodík 204 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 145.5 mg
- Draslík 47.4 mg
- Vláknina 958.1 mg
- Vitamín A 958.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a po obou stranách opečeme na rozehřátém sádle. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme a podlijeme horkou vodou. Přidáme bobkový list, nové koření, vmícháme hořčici a dusíme doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme.
-
2
Měkké maso vyjmeme a necháme na teplém místě. Do omáčky vlijeme smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou, chvíli povaříme a podle chuti přisolíme. Omáčku přecedíme na maso a krátce podusíme.