Dušená krkovička v hořčicové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová krkovička
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 200 ml Voda pitná
  • 25 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Nové koření celé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 145.5 mg
  • Draslík 47.4 mg
  • Vláknina 958.1 mg
  • Vitamín A 958.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a po obou stranách opečeme na rozehřátém sádle. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme a podlijeme horkou vodou. Přidáme bobkový list, nové koření, vmícháme hořčici a dusíme doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme a necháme na teplém místě. Do omáčky vlijeme smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou, chvíli povaříme a podle chuti přisolíme. Omáčku přecedíme na maso a krátce podusíme.

Komentáře k receptu