Štika s křenovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 23 g
- Sodík 240 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 130 mg
- Draslík 614 mg
- Vláknina 23651.6 mg
- Vitamín A 23651.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné porce štiky povaříme v osolené vodě s kořením a s oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí.
-
2
Zpola uvařenou štiku vyjmeme,do vývaru přidáme jíšku připravenou z másla a mouky. Mírně okyselíme, přisolíme a vaříme 30 minut. Krátce před dovařením přidáme nastrouhaný křen a vložíme porce štiky, povaříme ještě 5 minut.
-
3
Podáváme s vařenými petrželkovými bramborami.