Hovězí pečeně na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1031 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 54.9 mg
- Draslík 77.3 mg
- Vláknina 1598 mg
- Vitamín A 1598 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na větší kusy, potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a osmažíme na tuku dorůžova. Do základu vložíme maso, opečeme je a podlijeme trochou teplé vody. Pod poklicí dusíme v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme teplou vodou.
-
3
Měkké maso vyjmeme. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmažíme, podlijeme vodou a za stálého míchání nejméně 20 minut vaříme.
-
4
Uvařenou šťávu procedíme, přisolíme a ještě krátce povaříme.