Vepřová plec na hrášku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 400 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.16 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 706 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 71 mg
  • Draslík 471 mg
  • Vláknina 6631.5 mg
  • Vitamín A 6631.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou vepřovou plec nakrájíme na kostky a za stálého míchání opékáme na oleji, až se šťáva vydusí na tuk. Zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme trochou vývaru. Dobře rozmícháme, osolíme a dusíme doměkka. Během dušení maso občas zamícháme a podlijeme vodou.

  • 2

    K měkkému masu přidáme okapaný hrášek, podle chuti osladíme a ještě krátce podusíme.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.

Komentáře k receptu