Pečený kapr s ementálem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 31 g
- Sodík 496 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 190.8 mg
- Draslík 571 mg
- Vláknina 787.5 mg
- Vitamín A 787.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Porce kapra vykostíme, kůži stáhneme a maso omyjeme, osušíme a osolíme.
-
2
Vždy mezi dva kousky ryby vložíme plátek ementálu. Každou porci zabalíme do plátku anglické slaniny a sepneme párátkem. Obalíme v hladké mouce, namočíme v rozkvedlaném vejci a zvolna pečeme v rozpáleném oleji po obou stranách asi 10 minut.
-
3
Podáváme s plátkem citronu a vařenými bramborami.