Zabaione

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jahody zahradní
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 5 polévková lžíce Víno Marsala
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 555.3 mg
  • Draslík 242.7 mg
  • Vláknina 5000 mg
  • Vitamín A 5000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody očistíme a nakrájíme na plátky, pak je dáme do čtyř pohárů nebo misek.

  • 2

    Ve vodní lázni šleháme čerstvé žloutky asi 4 minuty s cukrem, až vznikne bělavý krém. Postupně přidáváme marsalu a šleháme, až se vše dobře spojí.

  • 3

    Zmírníme teplotu a krém šleháme ještě 8 minut, až je pevný asi jako dobře ušlehaná smetana.

  • 4

    Krém rozdělíme do misek na jahody a ihned podáváme.

Komentáře k receptu