Šťavnatá hovězí pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1058 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 61.6 mg
- Draslík 31 mg
- Vláknina 1973.1 mg
- Vitamín A 1973.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na větší kusy, protkneme slaninou a osolíme. Potom maso opečeme v horkém tuku a vyjmeme.
-
2
Do tuku po opékání masa přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou cibuli a zeleninu, osmažíme dozlatova, přidáme nové koření a celý pepř, rajčatový protlak a opláchnutý a na plátky nakrájený citron. Mírně podlijeme vodou.
-
3
Do základu vložíme opečené maso a pod poklicí je dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme vodou.
-
4
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou z másla a prosáté hladké mouky, rozředíme ji vodou a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
-
5
Nakonec šťávu procedíme, dochutíme solí a ještě krátce povaříme.