Hovězí hranolky na červeném víně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 80 g Kečup
  • 400 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Víno červené
  • 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 169 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 246 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 58 mg
  • Draslík 27.5 mg
  • Vláknina 480.5 mg
  • Vitamín A 480.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme přes vlákno na hranolky a zlehka opečeme na oleji. Přidáme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, osmahneme, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Podlijeme trochou vody, rozmícháme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Maso zvolna dusíme do měkka a během dušení mírně podléváme vodou. Před koncem dušení vmícháme červené víno a kečup.

  • 3

    Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu