Smažené bílé nudle s vepřovým masem
Suroviny
- 200 g Brokolice
- 250 g Vepřová kýta
- 450 g Nudle rýžové
- 6 kávová lžička Omáčka sójová
- 2 kávová lžička Omáčka Shoyu
- 2 kávová lžička Omáčka ústřicová
- 1 ks Mouka Triticale
- 6 ks Chilli paprička
- 1 ks Pepř bílý
- 1 špetka Sůl
- 3 stroužek Česnek
- 0.03 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Cukr krupice
- 3 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
- Sacharidy 122 g
- Tuky 11 g
- Sodík 818 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 122 g
- Cholesterol 41.9 mg
- Draslík 490.2 mg
- Vláknina 12080.5 mg
- Vitamín A 12080.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce rozmícháme ústřicovou omáčku, 4 lžičky světlé sójové omáčky, cukr, sójovou omáčku Yellow Bean Sauce a tapiokovou mouku se 125 ml vody. V jiné misce mezitím smícháme nudle se 2 lžičkami sójové omáčky (snažíme se, aby se nelepily).
-
2
V pánvi wok rozpálíme 2 polévkové lžíce oleje a nudle smažíme asi 5 minut, dokud nezačnou na krajích hnědnout a trochu se lepit. Usmažené nudle přendáme do misky s pokličkou, aby nevychladly, než se budou servírovat.
-
3
Dále v pánvi wok rozpálíme zbytek oleje a na něm osmažíme česnek. Přidáme vepřové maso nakrájené na nudličky a smažíme asi 5 minut. Poté přidáme košťály čínské brokolice "gai lohn" (lze nahradit mangoldem) a dále smažíme ještě asi 2 minuty. Vše přelijeme předem připravenou omáčkou, přidáme vrcholové listy čínské brokolice a smažíme ještě asi 1 minutu. Podle chuti dokořeníme a dosolíme.
-
4
Maso s brokolicí klademe lžící na připravené talíře s nudlemi a vše posypeme bílým pepřem. Podáváme s miskou s kořenícími přísadami.