Zimní zeleninová mísa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 152 g
- Sodík 322 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 712 mg
- Vláknina 18104.8 mg
- Vitamín A 18104.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.4 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, neoloupané je nakrájíme na půlky a uvaříme doměkka. Kapustičky očistíme, mrkev oškrábeme a nakrájíme na plátky asi 5 mm silné. Zeleninu uvaříme doměkka, ale nesmí se rozvařit.
-
2
Metlou ušleháme v misce majonézu s hořčicí, pepřem, octem, solí a máme-li, tak i 2 lžičkami celerového semínka.
-
3
Zeleninu necháme dobře okapat a upravíme ji na větší oválnou mísu. Ozdobíme ji trochou omáčky, posypeme nasekanou pažitkou (nebo petrželkou) a ihned podáváme. Zbylou omáčku podáváme zvlášť.