Základní recept na omeletu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 173 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 12 g
- Sodík 396 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 491.6 mg
- Draslík 159.3 mg
- Vláknina 159 mg
- Vitamín A 159 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse rozšleháme vejce, vodu, sůl a pepř.
-
2
V pánvi rozpustíme máslo, po celém dně, pak do ní vlijeme vejce a bez míchání je asi 20 vteřin smažíme, až se začnou na krajích škvařit.
-
3
Když spodní strana omelety ztuhne, vsuneme pod ní plochou vařečku a trochu ji uprostřed nadzdvihneme, aby dosud tekutá část vajec mohla stékat na dno pánve.
-
4
Smažíme asi 2–3 minuty. Na polovinu vrchní strany omelety položíme část náplně dle chuti a přiklopíme ji druhou polovinou omelety. Ihned podáváme.