Paprikové lusky s kukuřičným suflé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Kukuřice cukrová
  • 150 g Mouka kukuřičná
  • 150 ml Mléko plnotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Tuk rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 255.1 mg
  • Draslík 326.5 mg
  • Vláknina 5438.8 mg
  • Vitamín A 5438.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 91.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 239.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu na zapékání vymažeme tukem. Papriky omyjeme, u každé odřízneme vršek se stopkou, vyjmeme semínka a dáme stranou. Lusky narovnáme do formy, špičkou dolů, můžeme seříznout nožem, aby stály. Odložená víčka paprik položíme vedle.

  • 2

    V rendlíku zahřejeme mléko, kukuřičnou mouku smícháme s vodou a vmícháme ji do mléka. Za stálého míchání vaříme asi 2 minuty, až omáčka zhoustne. Pak přidáme máslo, sůl, pepř a omáčku odstavíme z ohně. Žloutky rozmícháme a společně s kukuřičnými zrny a nasekanou natí jarní cibulky je přidáme k omáčce.

  • 3

    Z bílků ušleháme pevný sníh, vmícháme lžící do omáčky a opatrně promícháme. Směsí naplníme připravené papriky.

  • 4

    Pečeme 25–30 minut v troubě předehřáté na 200 °C, až suflé vyběhne. Troubu neotvíráme, jinak suflé nevyběhne!

  • 5

    Hotové papriky dáme na talíře, ke každé dáme jedno víčko se stopkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu