Ztracená vejce s omáčkou z avokáda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1181 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 111 g
- Sodík 7423 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 556.4 mg
- Draslík 1080.8 mg
- Vláknina 39337.4 mg
- Vitamín A 39337.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.1 mg
- Vitamín E 18.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce dáme vodu s octem, přivedeme k varu a postupně vejce rozklepneme a vaříme 3-4 minuty.
-
2
Vymačkáme šťávu z citronu, avokáda oloupeme a vyjmeme pecky. Česnek oloupeme a nasekáme na hrubo. Do mixéru dáme avokádo, sardelové řezy v oleji, vypeckované zelené olivy naložené v bylinkovém nálevu, citronovou šťávu a česnek. Přidáme smetanu, olej, sůl a pepř. Vše umixujeme na hladkou omáčku.
-
3
Vejce vyjmeme z vody a dáme je na talíře, nožem zarovnáme okraje. Můžeme podávát ihned s teplou nebo studenou omáčkou.