Velšský rarebit
Suroviny
- 150 g Sýr Čedar
- 8 krajíc Chléb konzumní
- 330 ml Mléko plnotučné
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 0.25 kávová lžička Hořčice
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Tabasco
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 5 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 29 g
- Sodík 290 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 65.6 mg
- Draslík 43 mg
- Vláknina 120.1 mg
- Vitamín A 120.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 532.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V rendlíku rozehřejeme máslo, vmícháme do něj mouku, sůl, hořčici, tabasco a krátce podusíme.
-
2
Postupně a za stálého míchání přiléváme mléko, worcester a pivo. Vaříme za stálého míchání 5 minut, až hmota trochu zhoustne. Pak přidáme sýr a mícháme tak dlouho, až se roztaví.
-
3
Plech na pečení vyložíme fólii, chlebíčky opečeme a rozložíme vedle sebe na plech. Pomažeme je horkou sýrovou hmotou a dáme je zapéct do předehřáté trouby na 250 °C s horním ohřevem. Zapékáme asi 3-4 minuty. Podáváme horké.