Jehněčí kýta s medovou kůrkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Jehněčí kýta
  • 120 g Tuk
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Máta
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 866 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 422 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 193.5 mg
  • Draslík 745.5 mg
  • Vláknina 79.8 mg
  • Vitamín A 79.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou a osušenou jehněčí kýtu osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na tuku. Podlijeme vodou a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání vroucí vodou upečeme v troubě téměř doměkka.

  • 2

    Olej smícháme s medem a ochutíme jemně nasekanou čerstvou mátou. Směsí potřeme horkou pečeni a dopečeme dozlatova.

  • 3

    Kýtu podáváme horkou na nahřátých talířích.

Komentáře k receptu