Halušky se sýrovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Sýr Gorgonzola
  • 400 g Těstoviny konzumní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 4 l Voda pitná
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 731 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 149.6 mg
  • Draslík 8.3 mg
  • Vláknina 83.9 mg
  • Vitamín A 83.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu v hrnci osolíme, přivedeme k varu a zavaříme halušky. Podle typu je vaříme 12-15 minut.

  • 2

    V hrnci nebo rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme mouku, zasmahneme ji a přilijeme teplé mléko, dobře mícháme, až vznikne hladký bešamel.

  • 3

    Sýr rozdrobíme a přidáme do omáčky, mírně přisolíme, opepříme a zahustíme žloutkem.

  • 4

    Halušky necháme okapat, upravíme je na mísu, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu