Špagety s kuřetem a zelenou omáčkou
Suroviny
- 250 g Kuřecí prsa
- 40 g Sýr Parmezán
- 400 g Těstoviny konzumní
- 100 ml Mléko polotučné
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- 0.25 l Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 17 g
- Sodík 527 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 264.6 mg
- Vláknina 371.8 mg
- Vitamín A 371.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa bez kůže nakrájíme na nudličky. Ve velké pánvi rozpustíme máslo a maso na něm 7 minut opékáme, až lehce zhnědne. Pak maso vyjmeme, osolíme a necháme stranou v teple. Do pánve přidáme nadrobno nasekaný česnek a několik vteřin opékáme. Přidáme pepř, trochu mouky a chvíli podusíme, ale tak aby česnek ani mouka nezhnědly. Pak hrnec odstavíme.
-
2
Těstoviny uvaříme dle návodu doměkka. Během vaření vmícháme metlou do mouky s česnekem vývar, potom mléko a vše povaříme asi 2-3 minuty, až vznikne omáčka.
-
3
Omáčku nalijeme do mixéru, přidáme k ní svazky nasekané bazalky a petrželky. Omáčku mixujeme, dokud nedostane zelenou barvu.
-
4
Hotové těstoviny slijeme, necháme okapat a upravíme na mísu nebo talíře, přidáme omáčku, maso a posypeme nastrouhaným parmazánem. Vše dobře promícháme. Ozdobíme lístky bazalky a ihned podáváme.