Fettuccine Alfredo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Fettuccine
  • 200 g Šunka uzená
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 4 l Voda pitná
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 872 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 474 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 97.2 mg
  • Draslík 13.9 mg
  • Vláknina 5683.9 mg
  • Vitamín A 5683.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Čerstvé zelené nudle dáme vařit později, až po uvaření omáčky.

  • 2

    Plátky šunky nakrájíme na nudličky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme šunku a 2-3 minuty ji opékáme, až trochu zhnědne. Zaprášíme ji moukou a zvolna přiléváme mléko. Za stálého míchání přivedeme omáčku k varu.

  • 3

    Zmírníme teplotu a vmícháme smetanu, asi minutu prohříváme, ale již nevaříme. Pak přidáme nastrouhaný sýr a umícháme hladkou omáčku. Osolíme a opepříme.

  • 4

    Okapané nudle dáme do mísy, přelijeme omáčkou a důkladně promícháme. Přendáme na talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem dle chuti a ihned podáváme.

  • 5

Komentáře k receptu