Rigatoni s bílými fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 182 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 596.8 mg
- Vláknina 20662.4 mg
- Vitamín A 20662.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev oškrábeme a nakrájíme ji na tenké plátky. Brokolici omyjeme a rozdělíme na růžičky.
-
2
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme těstoviny, mrkev a vaříme 8 minut. Pak přidáme brokolici a vaříme ještě 3–4 minuty, až je vše měkké, ale ještě pevné.
-
3
Během vaření očistíme salát endivii a nakrájíme ho na nudličky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme salát, česnek a 2 minuty dusíme, až změkne. Pak přidáme slité a propláchnuté fazole. Prohřejeme asi 3 minuty.
-
4
Těstoviny, mrkev a brokolici necháme dobře okapat a dáme je do mísy. Vše důkladně promícháme se salátem, fazolemi a nastrouhaným parmazánem. Přidáme sůl a pepř podle chuti, upravíme na mísu a ihned podáváme.