Dietní lisovaná bramborová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1396 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 24.8 mg
  • Draslík 2533.5 mg
  • Vláknina 12539.8 mg
  • Vitamín A 12539.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Vložíme je do vývaru, uvaříme do měkka, vyjmeme a prolisujeme. Prolisované brambory vrátíme zpět do vývaru.

  • 2

    Polévku osolíme, opepříme a přidáme do ní kousek másla a rajčatový protlak.

Komentáře k receptu