Brambory s jedlými kaštany

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Kaštany jedlé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 423 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 1121.5 mg
  • Vláknina 6250 mg
  • Vitamín A 6250 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jedlé kaštany upečeme v troubě nebo na pánvi a oloupeme je. Malé brambory uvaříme ve slupce v osolené téměř do měkka a také je oloupeme.

  • 2

    Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, kaštany i brambory na něm do zlatova opečeme, přidáme cukr a necháme jej zkaramelizovat.

  • 3

    Podáváme jako přílohu ke zvěřině.

Komentáře k receptu